HVA ER SEMI PERMANENT MAKE­UP?

Permanent Make­up er en form for kosmetisk tatovering. Teknikken som benyttes refereres ofte til som «mikro pigmentering», ”countour Make­up”, eller «dermografi». Permanent kosmetisk Make- up teknikk består i å implantere bittesmå pigmenter ca 0,5 mm ned i huden – ned til dermis / lærhuden. BIOTEK BioResisten Colours er allergitestede mineralfarger. Ett til to påfyll er vanligvis nødvending etter ca 3­4 uker og er inkludert i prisen. BIOTEKS spesialdesignede nåler og teknikk gjør behandlingen nærmest smertefri.

HVORDAN UTFØRES BEHANDLINGEN?

Permanent Make­up utføres ved hjelp av forskjellige maskiner og metoder. Disse prosedyrene inkluderer innledende konsultasjon, påføring av pigmenter og vanligvis en eller to påfyll innen 2­3 mnd for å justere form, farge og eventuelt fargetetthet.

ER BEHANDLINGEN VIRKELIG PERMANENT?

Teknisk sett kalles kosmetisk pigmentering permanent, fordi fargen implanteres i dermis (lærhuden) og ikke kan vaskes bort. Allikevel, vil fargen svekkes over tid og etterhvert nesten forsvinne. Pigmentene implanteres kun ca 0,5 mm ned i huden, mens tradisjonell kroppstatovering implanteres 2 mm ned og sitter dermed mye lenger / for alltid. For å opprettholde et jevnt resultat, anbefales det å fylle på etter en tid; – på bryn og lepper ofte annet hvert år – på øyne holder det ofte med hvert fjerde år. De fleste salonger tilbyr ett påfyll til meget redusert pris innen 2 år. Etter 2 år er det ofte full pris. Hvor ofte en klient trenger påfyll avhenger imidlertid av cellefornyelsen i huden. Generelt kan man si at jo eldre man er dess lengre sitter PM (ca. 3 til 7 år)

HVA KOSTER PERMANENT MAKE­UP?

Prisene kan variere en del – normalt fra kr 3000 – kr 5500 per område. Dette er et håndverk som gir et resultat som varer. Pris og kvalitet henger ofte sammen. Husk at det koster mer tid og penger om du ikke skulle bli fornøyd, det er derfor viktig å være nøye med hvor man tar behandling.

ER PERMANENT MAKEUP SMERTEFULLT?

BIOTEKS nåler og teknikk gjør at påføringen av farge går raskere og det oppleves nærmest smertefritt i forhold til mange andre systemer. Det kan for noen oppfattes som ubehagelig, men generelt sier de fleste at det ikke gjør vondt eller at det var mindre vondt enn forventet.

ER DET EN SIKKER BEHANDLING?

Ja, dersom du oppsøker kvalifisert PM­artist. BIOTEK er dessuten ”det best dokumenterte systemet i verden” og pigmentene har vært benyttet i over 20 år. Fargene vi benytter er EU godkjente og bransjen har ingen indikasjon på at dette medfører noen som helst risiko..

KAN YRKET SOM PERMANENT MAKE­UP ARTIST VÆRE NOE FOR MEG?

Mulighetene for en dyktig permanent Make­up artist er mange og varierte. Mange sykepleiere, negledesignere, make up artister, frisører, hudpleiere ol. velger å supplere med permanent Make up for mer variasjon og ikke minst for å øke inntjeningsmulighetene. Mange finner personlig tilfredsstillelse i å hjelpe andre med å kamuflere kosmetiske plager og hjelpe dem til å se best mulig ut.

HVOR LANG TID TAR EN BEHANDLING?

Ca 30 til ­120 min pr. enhet; avhengig av hva som ønskes utført.

KAN DE MED ALLERGI MOT VANLIG MAKE­UP FÅ BEHANDLING?

I ekstreme tilfeller gjør vi en allergitest 1­2 uker før behandling ved at vi implanterer litt pigment i huden. Ut fra den vurderer man videre prosedyre, men i praksis kan selv de med meget ømfintlig hud få PM.

HVEM PASSER DET FOR?

Kvinner og menn i voksen alder som ønsker en enklere hverdag. Behandlingen frisker opp og forsterker et konturløst ytre. Med PM blir vanlig diskrè makeup overflødig. Spesielt godt egnet for de med DÅRLIG / NEDSATT SYN. IDRETTSUTØVERE og alle som sliter med tidsklemma.

REKONSTRUKSJON ETTER OPERASJON – areola rekonstruksjon , samt arrkorrigering, redefinering av konturer etter ulykker, eventuelt medfødte lidelser som for eksempel leppe- ganespalte ALOPECIA. Helt eller delvis manglende ansiktshår, øyebryn og/eller øyevipper,

KJEMOTERAPI BRUKERE – delvis eller fullstendig hårløshet. VITILIGO – hudområder som mangler pigment. ALLERGI – for de som ikke tåler vanlig Make­up.

HVORDAN VIL JEG SE UT ETTER BEHANDLING?

Fargen vil umiddelbart være ganske sterk (40­ til 50% forsvinner i løpet av første uken.) Etter dette er det normalt nødvendig med et påfyll etter 3­4 uker. Dette skal være inkludert i prisen. Det kan dessuten oppstå en midlertidig hevelse som normalt forsvinner etter 1 til 2 dager. De første dagene tilføres huden en spesialkrem for å eliminere skorpedannelse. Dessuten bør man ikke utsette huden for sol, parfymerte produkter samt badstu de første dagene etter behandling. Ved pigmentering av lepper bør du ikke røyke, drikke rødvin eller spise mat med sterk farge det første døgnet.

HVA KAN GÅ GALT?

Valg av feil farge og form er en risiko. Det er derfor viktig at du oppsøker en kvalifisert Permanent Make­up artist som benytter godkjente farger og engangsnåler for optimal hygiene. Du bør også kreve å godkjenne et opptegnet resultat før behandlingen begynner. Alle BIOTEK utøvere har godkjent teoretisk eksamen og praktisk treningstid på minimum tre mnd før de kan benytte tittelen BIOTEK Permanent Makeup artist.

HVA KAN BEHANDLES?

Hud – korrigering etter hudoperasjoner, arr eller andre små skjønnhetskorrigeringer (eks. leppe­ / ganespalte, brystvorte og areola, Tricopigmentering /hårpåtegning hodebunn)

LEPPER – forsterkning av kontur, visuell forstørring, innfarging av hele lepper, highligting

ØYENBRYN – fylle i / forsterke farge, skyggelegge og tegne på hår til øyebryn Øyne – vippeforsterkning og eyeliner

BRYN – Med pigmenterte øyenbryn legges det vekt på å fremheve, understreke / eventuelt forsiktig justere ditt naturlige uttrykk. Vi bruker derfor ulike teknikker skyggelegging samt hårpåtegning med 3D- effekt.

Perfekt for deg som:

• delvis eller helt mangler bryn

• ønsker mer synlige bryn

• mangler hår p.g.a. skade

• har asymmetriske bryn

• reagerer på kosmetikk

ØYNE

Nå kan du våkne hver morgen med et mer “våkent” blikk. Med permanent eyeliner / vipperotfarge kan vi fremheve og markere dine øyne på en naturlig og diskre måte. Din øyefarge vil fremstå klarere og vipperøttene forsterkes visuelt. Du bestemmer selv bredden.

Perfekt for deg som:

• helt eller delvis mangler øyevipper

• bruker eyeliner daglig

• ønsker et mer ”våkent” blikk

• ønsker sterkere konturer

• har nedsatt syn

• er idrettsutøver eller mosjonist

• reagerer på kosmetikk

LEPPER

En uttrykksfull munn har til alle tider vært forbundet med ungdom og skjønnhet og er et viktig skjønnhetsideal. Konturene viskes mer ut med årene og en utfylling av leppefargen vil derfor ofte gi en visuelt forstørret munn. Permanent leppelinje vil dessuten forhindre eventuell leppestift i å “blø” på huden rundt leppene og dermed også hindre at linjer rundt leppene fremheves.

Perfekt for deg som:

• ønsker en forsterket leppekontur

• har ujevne lepper p.g.a. rynker eller skader

• har smale lepper og vil ha de forstørret

• har fargeløse lepper

• vil rette opp skjeve lepper

• reagerer på kosmetikk

Permanent Make­up benyttes også til å forsterke selvrespekten til personer som for eksempel har leppe­/ gane­spalte, arr, brannskader, Alopecia (hårtap) og Vitiligo (pigmentmangel), hårtap i forbindelse med kreft, skjemmende fødselsmerker / andre hud ­uregelmessigheter, samt personer som er allergisk for annen sminke.

BOTOX??

Er botox farlig?
Botox er et godkjent legemiddel.

Hva kan jeg gjøre før og etter en behandling av botox?
Det er ikke nødvendig å forberede seg særlig før en botox-behandling. Derimot etter en
botox-behandling burde man unngå hudpleie eller lignende de første to ukene.

Hvor raskt kan jeg forsette hverdagen?
Botox er en typisk “lunsjpausebehandling”, du kan gå tilbake på jobb umiddelbart etter en
behandling. Det vil si at behandlingen gir minimale til ingen behandlingsmerker.

FILLERS??

Er hyaluronsyrefillere farlig?

Hyaluronsyrefillere er et naturlig, men kjemisk fremstilt ansiktsfyllprodukt. Produktet absorberes naturlig av kroppen over tid, og forsvinner naturlig i løpet av seks til ni måneder. Injeksjonsinngrepet er ikke permanent.

Hva kan jeg gjøre før og etter en behandling av hudfillere?

Det er ikke nødvendig å forberede seg særlig før en hudfillerbehandling. Derimot etter en hudfillerbehandling bør man unngå trening, alkohol og lange flyturer de to første dagene etter behandling. Også hudpleiebehandliger bør utsettes de to første ukene.

Hvor raskt kan jeg forsette hverdagen?

Du kan fortsette hverdagen som planlagt straks etter behandling. Det er likevel enkelte som velger å sette av tid etter behandling, da hevelse og blåmerker kan forekomme.